Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az Úr, mindenütt, amerre csak jársz.

Józsué 1:9

Több funkciós termek

A pályázat segítségével többek között a többfunkciós termek kialakítását végeztük el, továbbá a technikai felszerelések, műszaki gépek, eszközök és berendezések beszerzése történt meg. Ennek keretében kialakításra került a „szürke terem”, a „zöld terem” a „sárga terem” és az iroda.

Sárga terem

A sárga terem, gyülekezetünk második legnagyobb helyisége, mindeddig, az anyagi korlátaink miatt, befejezetlen és rideg volt. A támogatás tette lehetővé, hogy otthonossá, funkcionálisan megfelelővé tegyük ezt a termet. A meglévő székek mellé beszerzésre került két kanapé és két fotel továbbá egy kis asztal is. Az ifjúsági alkalmak színesítésére vásároltunk egy asztali focit (csocsó) is, a gyerekek nagy örömére. A falak javítása és festése is megtörtént, továbbá parafa hirdetőtáblákat is vásároltunk, s ezeket felhelyeztük a falakra.

Felújítás előtt

 

Felújítás közben, a falakat tizenévesek festették

Sárga terem felújitás után

többféle variáció alkalmazható

kiscsoportos megbeszélésekre alkalmas sarok

a fiatalok kedvence a csocsóasztal masszív, állja a kihívásokat.

 

Szürke terem
A szürke teremben a következő munkálatok folytak:
Mindenekelőtt átalakításra, térnagyobbításra, s ehhez egy fal elbontására volt szükség, ami leszűkítette a teret és feleslegessé, funkció nélkülivé vált. Ezután történt a borkolóanyag és a fugaanyag megvásárlása és bedolgozása. Emellett megtörtént a fal javítása és festése, továbbá a mennyezeti lámpatest beszerzése és felszerelése. A korábbi fogast is felújítottuk és végleges helyére tettük.

Előtte

 

Festés után

Burkolat javitás után

Fogas és lámpa.

Zöld terem
A zöld teremben a málló vakolat lekaparása, a fal javítása, továbbá teljes festése történt. Egy ablakpárkány felcsiszolására és lakkozására is sor került. A korábbi, elhasználódott parkettát felszedtük és újat fektettünk le. A zöld terem új mennyezeti lámpával gazdagodott.

Felújitás előtt jobb hiján ruharaktárként funkcionált

Párkány lecsiszolva, lelakkozva

Ajtó festés után és új parketta van lerakva

Új mennyezeti lámpa világít.

Iroda
A lelkészi irodában is megtörtént a falak javítása és festése, felszerelésre került itt is egy új mennyezeti lámpa.

Az iroda látványa felújítás előtt

Glettelés, csiszolás és festést követően és az új lámpa is világít

az ajtó lefestve.